Utsnitt fra boken, introduksjon

Tidlig lørdag morgen går Kalle Kenguru glad og fornøyd ut for å kaste søppel. Utenfor sitter bestevennen hans, Noah. Noah blir overrasket når han ser Kalle kaste søppel rett ut i naturen. «Hva er det du gjør?» spør Noah forskrekket. Kalle svarer at han nettopp har kastet søppelet, og nå er det rent og pent i huset hans. Noah ser overrasket på Kalle og spør: «Vet du hvor lang tid det tar for naturen å gjøre om en vanlig plastpose til jord?»

Utsnitt1

Utsnitt  fra boken, starten på det hele

«Hvorfor er du lei deg, pappa?» spør han. «Vel …» svarer pappa Asbjørn. «Det går bra med meg, men du kjenner til Nordpolen, der jeg ble født? Den har det vanskelig om dagen. Vennene mine som lever der, står i fare for
å måtte flytte.»

Kjøkken

 

Utsnitt  fra boken, om miljøproblemet

Noah setter seg på bussen. Han ser veldig bekymret ut, og vennene hans lurer på hva som er galt. «Hvorfor ser du så lei deg ut?» spør isbjørnen Sigurd. «Ja, hva er galt, Noah?» spør pingvinen Vetle. «Du er jo alltid så blid.» «Vel …» sier Noah. «Jeg er ganske bekymret for Nordpolen. I går fikk jeg vite at den står i fare for å smelte bort, og at det får konsekvenser for oss som bor på jorden.» «Hva mener du?» utbryter vennene i kor.

Ibussen

 

Utsnitt  fra boken, fra klasserommet

«Er det sant at Nordpolen kan smelte bort?» spør han. Læreren blir overrasket over spørsmålet, men svarer som sant er: «Ja. Hvis jordkloden fortsetter å varmes opp, kan Nordpolen smelte bort.» Det blir helt stille i klassen. De er overrasket over at det er mulig.

Utsnitt

 

Med budskapet
«handling i dag – en forskjell i morgen»
ønsker vi deg velkommen til en hyggelig julehandel!

© Green Nordics 2016